Tänä syksynä käymäni LABin somekoulutus ”Asiantuntijana somessa” sai yllättäen pintaan ammatilliseen identiteettiin liittyvät pohdiskelut. Miten ammatillinen identiteettini on muuttunut viimeisten vuosien aikana? Entä miten toimia asiantuntijan roolissa somessa, kun alkuviikosta on päässä projektipäällikön hattu ja loppuviikosta toimin yrittäjän myssyn alla? Kerron tässä artikkelissa ammatillisen identiteettini toisesta osasesta yrittäjänä ja psyykkisenä valmentajana. (Juttu ensimmäisestä osasta: https://lnkd.in/deasDhxJ)
Jos olisin nuorena lukiolaisena tuntenut itseni ja ymmärtänyt, mikä minua aikuisena oikeasti kiinnostaa, olisin hakenut opiskelemaan psykologiaa. Polku meni sitten hieman mutkitellen; ensin kauppatieteiden maisteriksi, sitten lisensiaatintutkinto työpsykologiasta. Kolme hakukertaa psykologian opintoihin noin nelikymppisenä ja kolme hylkäyskirjettä (Ei enää ikinä tilastomatikkaa!). Mielenkiintoisia HR-tehtäviä, joissa sain arvokasta kokemusta muun muassa perheystävällisyysteemasta. Tähän väliin hieman elämänkoulua ja rankkojakin aikoja vanhempana, minkä jälkeen hakeuduin psyykkisen valmentajan koulutukseen.
Nyt jälkeenpäin ajateltuna ei hassumpi polku; koossa on aika hyvä kombo oppia, elämää ja intoa. Ja juuri nyt olen valmis tähän hommaan, valmis auttamaan muita työelämässä olevia vanhempia:
– jaksamaan paremmin,
– etsimään haastaviin tilanteisiin ratkaisuja, jotka ovat yhteensopivia omien arvojen kanssa, ja
– löytämään oman potentiaalinsa – sekä käytännön arjen selviytymiskeinot – niin vanhempana kuin työntekijänäkin.
Tiedän, että perheen ja työn yhteensovittaminen on haastavaa. Teoriassa ja etenkin käytännössä. Tiedän myös hyviä keinoja selvitä noista haasteista.
Miten tämän auttamistemppuni sitten teen?
– Jaan tietoa ja omia kokemuksiani ja oivalluksiani instagramissa–> Laita IG-tilini variscoaching seurantaan!
– Tarjoan psyykkisen valmennuksen palveluita niin kasvokkain kuin etänäkin –> Tutustu palveluihini kotisivuilla
– Teen verkkokurssikokonaisuuden, jonka kohderyhmänä ovat työelämässä olevat vanhemmat. Johdantokurssi on jo tekeillä ja se tulee ainakin alkuun olemaan maksuton. Ilmoittaudu postituslistalleni, niin saat tiedon kurssin julkaisusta ensimmäisten joukossa: kati.varis@gmail.com