Hei, olen Kati Varis...

... ja tämä on lempimaisemani maailmassa
Asset 2@2x (1)
Olen Varis Coachingin perustaja Kati Varis, monipuolisen koulutustaustan (TkL, KTM, AmO, psyykkinen valmentaja) ja 20+ vuoden työkokemuksen omaava inhimillisen (työ)elämän puolestapuhuja.

Minulle työssäni tärkeää on merkityksellisyys, jatkuva oppiminen ja mahdollisuus auttaa. Myös vapaa-ajalla toteutan minulle merkittäviä arvoja mm. auttamalla muita ja pyrkimällä oppimaan joka päivä jotain uutta. Luonto on minulle tärkeä hyvinvoinnin lähde.

Psyykkisenä valmentajana tehtäväni on pyrkiä oivalluttamaan asiakasta käyttämällä ratkaisukeskeisiä menetelmiä, jotka sopivat asiakkaalle. Hyödynnän psyykkisenä valmentajana ratkaisukeskeisiä, hyväksymis- ja omistautumisterapeuttisia sekä kehollisia ja mindfulness -valmennustyökaluja. Olen perehtynyt erilaisiin psykologisiin ilmiöihin ja haasteisiin ja niiden käsittelykeinoihin sekä psyykkisen valmentajan koulutuksessa että aiemmissa psykologian ja työpsykologian opinnoissani. Minulla on myös sekä henkilökohtaista että työn ja opintojen kautta karttunutta kokemusta monista vanhemmuuteen ja työn ja perheen yhteensovittamiseen liittyvistä teemoista.

Asset 2@2x (1)

Olen viisikymppinen lahtelainen paluumuuttaja. Yksityiselämässä äiti, tytär, ystävä ja aktiivinen luonnossa liikkuja.  Työelämässä luotettava, ystävällinen ja osaava kollega ja kumppani.  Olen kehittänyt osaamistani pitkäjänteisesti oman intohimoni suuntaan sekä työkokemukseni että koulutukseni kautta. Opintoni Aalto-yliopistossa (TKK, HKKK) keskittyivät organisaatioiden johtamiseen ja osaamisen kehittämiseen ja työpsykologiaan. Ammatillinen osaamiseni on viimeisen yli 20 vuoden aikana karttunut monipuolisesti eri yrityksissä, erityisesti henkilöstön kehittämisen, strategisen henkilöstösuunnittelun, esihenkilötyön kehittämisen, muutosjohtamisen, työhyvinvoinnin ja perheystävällisyyden kehittämisen sekä koulutuksen ja opetuksen tehtävissä. Henkilöstön kehittäjänä, konsulttina, projektipäällikkönä, esihenkilönä, tiiminvetäjänä, uraohjaajana ja opettajana olen tottunut toimimaan erilaisissa rooleissa ja tilanteissa luontevasti, muut ihmiset huomioiden. Vaikka pidän uuden oppimisesta, pyrin aina lähestymään asioita käytännönläheisesti ja konkreettisten esimerkkien kautta. Jatkuvan oppimisen lisäksi arvoissani korkealle nousevat inhimillisyys, avoimuus, vastuullisuus, tasa-arvo ja perhemyönteisyys.   

_D8A0649

Tutustu ansioluettelooni!

Alla yhteenveto tärkeimmistä saavutuksistani ja mielenkiinnon kohteistani ja linkki LinkedIn-profiiliini.

Asset 2@2x (1)

Opinnot

Olen koulutukseltani tekniikan lisensiaatti Teknillisen korkeakoulun (nyk. Aalto yliopisto) Tuotantotalouden osastolta, työpsykologian ja johtamisen alueelta. Lisensiaatin tutkimukseni ”Kokemus tuo varmuutta: Uusien työntekijöiden sosialisaatio asiantuntijaorganisaatiossa” julkaistiin vuonna 2010.  Pohjakoulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri (organisaatiot ja johtaminen). Lisäksi olen suorittanut psykologian 60 opintopisteen aineopinnot ja ammatillisen opettajan pätevyyden. Olen myös osaamismerkillä vahvistettu Tulevaisuusagentti (LAB). Osana agenttikoulutusta  suunnittelin ja toteutin Provincian esihenkilöille resilienssivalmennuksen. Huhtikuussa 2023 sain todistuksen psyykkisen valmentajan koulutuksesta, johon olennaisena osana kuului 20 harjoitussessiota yksilövalmennuksia.

Asset 2@2x (1)

Työkokemus

Työurani pisimmässä työsuhteessa (+10 v) olin Accenturella, missä työskentelin useita vuosia asiakasprojekteissa muutosjohtamisesta vastaavana konsulttina. Toimin myös uraohjaana useille juniorikonsulteille. Viimeisinä vuosina siirryin HR-osastolle Human Capital and Diversity managerin rooliin. Tehtäviini kuuluivat Human Capital -strategian kehitystyö ja johdon valmentavan johtamisen koulutusohjelman suunnittelu sekä monimuotoisuusohjelman ja  henkilöstötyytyväisyystutkimusten paikallinen suunnittelu ja toteutus. Saman tyyppisiä tehtäviä hoidin myös Lahti Energialla, jossa toimin kolme viimeisintä vuotta henkilöstön kehittämispäällikkönä. Toimenkuvaani kuuluivat perheystävällisyysatoimenpiteiden koordinointi osana tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. Toimin myös yhtiön vastuuhenkilönä Väestöliiton Tasa-arvo ja isät -hankkeessa. Lisäksi LAB ammattikorkeakoulussa vastasin projektipäällikkönä 2-vuotisesta LABin Työelämäsafari-työhyvinvointihankkeesta ja opetin tradenomiopiskelijoille henkilöstöjohtamisen ja työhyvinvoinnin saloja. Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisesti LAB-ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä hankkeessa, jossa pääsen taas oppimaan lisää muun muassa tutkimuksesta ja verkko-oppimisympäristön suunnittelusta. 

Asset 2@2x (1)

Vapaa-aika

Vapaa-ajallani olen ensisijaisesti alakouluikäisen pojan äiti ja eläkeikäisten vanhempieni tytär.  Liikun paljon luonnossa sekä reppu selässä patikoiden että pyöräillen. Kiinnostuksen kohteisiini kuuluvat myös jooga ja hyvinvointi, kirjat ja lähimatkailu. Sivun yläosan kuvassa näkyy mökkimme lähimaaston maisemia, joita lähden ihailemaan usein heti mökille saavuttuamme. Kesäisin harjoittelemme telttailua yhdessä poikani kanssa. Vietän myös aikaa ystävieni kanssa tanssien tai saunoen ja maailmaa parantaen.  Konsertteihin, elokuviin,  teatteriin tai pitkälle lounaalle lähden mielelläni mukaan. Olen myös koulutettu vapaaehtoistyöntekijä valtakunnallisella Sekasin –chat kanavalla, missä 12-29 –vuotiaat nuoret saavat keskusteluapua mieltä askarruttavissa asioissa.